онлайн бизнес

Кои са основите на всеки онлайн бизнес?

Има много различни видове интернет бизнес модели – онлайн медии, онлайн магазини, афилиейт маркетинг, извършване на различни услуги и т.н. За да са успешни, те трябва да са изградени на солиден фундамент. Те трябва да имат своите сигурни основи, върху които да могат да се развиват.

Грешката, която твърде много хора, които се занимават с такава дейност, допускат е, че те или не знаят тези основи, или ги пренебрегват. Вместо това те се фокусират върху най-различни тактики, трикове и стратегии, които не носят желаните резултати, защото липсва фундамента.

За да не допускате тази грешка във вашия настоящ или бъдещ онлайн бизнес,ние ви предоставяме списък с 5-те основи за изграждане на успешна дейност в интернет.

Ето ги и тях:

1. Заинтересована аудитория
На маркетинг език това е вашата таргет група. Хората, които биха имали интерес от това, което предлагате.
Колкото по-голяма е тази аудитория, толкова по-добре за вас.
Не допускайте грешката да инвестирате в проект, за който просто няма достатъчно голям пазар, за да се реализира успешно.

2. Достъпна аудитория
Не е достатъчно единствено да имате определена аудитория, която би проявила интерес. Необходимо ви е и да достигнете до нея по изгоден за вас начин.
В дигиталния маркетинг обикновено става въпрос за привличане на постоянен таргетиран трафик, т.е. хората от заинтересованата аудитория, трябва да посещават вашите страници редовно и на приемлива за вас цена.

3. Пазарна ориентираност
Пазарната ориентираност на кратко означава да предлагате подходящи оферти, които да се приемат и харесват от вашата аудитория.
Добрата оферта представлява комбинация от желан от аудиторията ви продукт и приемливи (отново за аудиторията ви) условия на ползване.

4. Удобство на ползване
Тук основно значение имат функционалността на вашата страница (дали е удобно структурирана, дали потребителят може да се ориентира добре на нея, дали не дава грешки и т.н.) и цялостното изпълнение на услугата, която предлагате.

5. Доверие и сигурност
Голяма част от интернет потребителите се притесняват, не без основание, че могат да станат жертви на онлайн измами. Поради тази причина е изключително важно да изградите доверие с вашата аудитория и да й гарантирате сигурност при използване на услугите ви.

В заключение…
Това са 5 основни показатели, по които можете да прецените дали има перспектива във вашия проект.
Не ги пренебрегвайте.
Ние можем да ви съдействаме и подробно да ви консултираме по въпроси свързани с всяка от 5-те основи на интернет предприемачеството.

За повече информация се свържете с нас.

ИЗТЕГЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ КАТО КРАТЪК .PDF НАРЪЧНИК
Ще получите линк за теглене, веднага щом споделите статията.

Бонус Към Статиятаimage/svg+xml
Просто натиснете SHARE бутона и споделете тази публикация във Фейсбук, за да отключите допълнителното съдържание.

Успех!

Екип DigitalAcademy.bg on FacebookЕкип DigitalAcademy.bg on Instagram
Екип DigitalAcademy.bg
Digital Academy предоставя актуална и практически приложима информация на хора, занимаващи се с онлайн бизнес и дигитален маркетинг.

Напиши коментар